Komposisjoner
• Arrangementer
• Diskografi
• CV / Foto
• Hjem
default.asp
Janitsjar
• Marsjer
Jazz/Rytmisk
• Klassisk
 
Storband
• Latin
• Swing
 
Kammermusikk
• Vise
• Jazz
• Div.
• Div. Brass
 
KJK 2010
KJK 2010 ble komponert høsten 2010 på bestilling fra sjefen for Kystjegerkommandoen i Harstad Jon Ivar Kjellin. Han ønsket en musikalsk markering i forbindelse med at KJK gjennom flere år hadde deltat i Afganistan og spesielt i forhold til at de mistet fire soldater sommeren 2010. Det er ikke første gangen at Jon Ivar har bestilt musikk av meg, og som vanelig hadde han ganske så klare tanker rundt innholdet rent musikalsk:

"Komposisjon i flere deler (4? - ikke et krav):
del 1: Uttrykker stolthelt, profesjonalitet innen alle disipliner, futt og fart i opptrening og klargjøring, vi resier ut - spenning før opdraget starter.
del 2: Oppdraget løses i alle fasetter. Fart og spenning, hyggelige møter med lokale, intensiv strid med opprørere - adrenalin! Lykken ved å løse oppdrag og overleve.
del 3: De falne. Melankolien, følelse av tapte kolleger, heder og ære over de falne og skadede. Følelsen av å være hjemme uten å kunne hjelpe kameratene.
del 4: Livet går videre. Vi gledes over alle som kom hjem og som har gjort en heltemodig innsats for Konge og Fedrelandet! Livet skal leves nå (PS! Levva livet - er en slogan i avdelingen - og Åge Aleksandersens låt spilles i klimakset av alle fester)!
Ønsker at stykket skal kunne spilles på festkonserter. Må gjerne være jazz med innslag av solister som uttrykker ulike følelser som beskrevet
Delen "De falne" må kunne spilles isolert og gi et sakralt inntrykk. Kunne spilles i kirken eller ved minnestunder."

Dette prøvde da komponisten etter beste evne å etterkomme. Bl.a. ble initsialene til de fire omkomne brukt for å danne den harmoniske stukturen på delen "De falne"

KJK 2010 ble urfremført av FMKN under "Swinging Christmas" desember 2010


L'ESCHIMESE LATINO
Dette stykket ble skrevet på bestilling (i 2008) fra et janitsjarorkester i en liten by (Pietrapertosa) i regionen Basilicata i Sør-Italia. Som tittelen sier prøver musikken å beskrive en sydlansk (latinsk) stemning for en fra det høye nord, for eksempel en eskimo... Etter en kort og rolig innledning, går musikken direkte over i en medium bossa nova, som igjen går direkte over i en samba. Stykket er skrevet for solist og janitsjarorkester med åpninger for improvisasjoner.


TANTI SALUTI...
Tanti Saluti ble skrevet i løpet av mitt studieår i Italia 2004/2005 hvor jeg studerte med den engelske komponisten Mark Hamlyn. Musikken er ment som en oppsummering av dette året musikalsk så vel som opplevelsesmessig på alle måter. Stykket ble skrevet som en hilsen til FMKN, og jeg var så heldig at jeg også fikk mulighet til å skrive inn i partituret min gode venn Gabriele Mirabassi. Gabriele er en av italias absolutt mest benyttede og feterte jazzmusikere.
Tanti Saluti er skrevet for solo klarinett og janitsjarorkester, og er inndelt i 3 deler med en total varighet på ca. 13 min.


TUNI
Medium Bossanova for solo tenorsaksofon og solo trombone og janitsjarorkester. Åpne partier for soloimprovisasjoner


PHONE YOU WHEN I GET THERE
Jazz-ballade for solo sopransaksofon (tenorsaksofon) eller flygelhorn (trompet) med åpen del for improvisasjon.


PAQUITO
En mediumtempo samba med soloer for alt sax (utskrevet og med harmonier) og trommer/perc.


BLÅ SOL
Blå Sol er et verk i 3 deler for solo flygelhorn og janitsjarkorps, og er middels krevende. Verket ble skrevet i 2001 på bestilling fra Harstad Janitsjar.